Share
Cambodia 2015
Descriere

Caombodia 2015
Lac Tonlé Sap - CAMBOGIA

“Totul este conectat, in relatie constanta cu mediul inconjurator, totul functioneaza ca un organism.”- acesta a fost motto-ul in gasirea soluției arhitecturale pentru biosfera Tonle Sap. Inspirat de complexul de la Angkor Wat ,proiectul propus, ce a castigat locul doi al concursului, raspunde direct caracteristicilor culturii kmere si fluctuatiilor volumului de apa din lac intre sezonul ploios si cel secetos. Pentru cele 1.2 milioane de oameni ce locuiesc in bazinul Tonle Sap, am propus module plutitoare din bambus cu amprenta de 6X6 m. Modulele conectate genereaza un complex flexibil, usor de implementat pe lac ce au posibilitatea de a se deschide, de a ventila natural spatiul si de a umbri sau produce platfome aditionale de ancorare a barcilor. Complexul se poate implementa atat in centrul lacului cat si in apropierea padurilor de mangrove. Simbolul interventiei, turnul din bambus este inspirat de cosurile traditionale de pescuit si actioneaza ca un semnal si spatiu de intalnire pentru sateni si turisti. Structurile propuse actioneaza ca un adaos al satelor plutitoare si prezinta un spatiu de prim ajutor, laboratoare de cercetare, spatii de educatie si igiena.

Info

  • Echipa : arh. Dana Tudor, arh. Dragos Nastase, arh. Ileana Cristina Balan
  • Data : 15.04.2015
  • Suprafata : 600 mp
  • Status : Concurs - Runner UP!
  • Amplasament : Lac Tonlé Sap - CAMBOGIA
Vezi Proiect